Wednesday, 21 July 2021

COSMODERM VITAMIN E & TEA TREE OIL - BERWAJAH BARU DENGAN FORMULA YANG DIPERBAHARUI

Assalammualaikum & Salam Manis....


Kalau sebelum ini Ayie beritahu tentang Cosmoderm Perfect Balanced, kali ini Ayie nak beritahu kalian tentang produk Cosmoderm yang di beri bentuk baru dengan formula yang baru iaitu COSMODERM VITAMIN E dan TEA TREE OIL. Jom kita baca......


COSMODERM VITAMIN E SET - MOISTURE & REVIVE  

Kulit Ayie normal dan sedikit kering sesuai dengan produk ini. Vitamin E ini mengandungi Antioxidant yang melindungi kulit dari kerosakan oxidative dengan melawan radikal bebas.


Vitamin E ini akan mencerahkan tona kulit dan merawat tona tidak sekata. Vitamin E juga akan memudarkan parut-parut sekaligus menganjalkan kulit kita.

Ada 4 langkah basic untuk menggunakan Cosmoderm Vitamin E iaitu :


1 - Vitamin E Facial Cleansing Foam - Cuci muka dengan pembersih yang di perkaya dengan Antioxsidan untuk membersihkan kotoran dan minyak di muka dan memberikan kelembapan pada kulit wajah.


2 - Vitamin E Refining Toning Lotion - Sapu lotion ini untuk membersih secara mendalam liang pori dan menghaluskan kulit.


3 - Vitamin E Revitalising Moisturiser 1000.1.U. - Gunakan pula pelembab ini untuk mencegah parut dari terjadi dan ia menyerap secara mendalam untuk memberikan kelembapan agar kulit sihat dan berseri.


4 - Vitamin E Bi Phased Toning Essence - Formula 2000 IU dalam vitamin E ini di tambah vitamin B5 untuk memcerah dan menyeimbangkan kembali tona kulit tidak sekata.


COSMODERM TEA TREE OIL 

Mereka yang mempunyai masalah kulit berminyak dan berjerawat sangat sesuai menggunakan TEA TREE OIL ini. Produk yang mengandungi Antibacterial semulajadi untuk merawat masalah jerawat, liang pori tersumbat dan minyak di muka.

Tea Tree Oil ini akan merawat dan mengurangkan jerawat sekaligus memudarkan parut jerawat. Mengawal minyak berlebihan yang menjadi punca jerawat.


4 langkah ini di syorkan pada kita untuk mengawal jerawat dan kulit berminyak dalam masa 3 hari..:

1- Cosmoderm Tea Tree Oil Control Facial Cleanser - cuci muka dengan pencuci ini untuk membersihkan kulit wajah daripada kotoran, minyak dan ia akan mengecutkan jerawat.


2 - Cosmoderm Tea Tree Clarifying Face Toner - sapu toner ini untuk mengurangkan kemunculan jerawat dan menghilangkan kesan minyak dan memberikan kesegaran pada kulit wajah.


3 - Cosmoderm Tea Tree Oil Refining Oil Control Serum - titiskan serum ini untuk mengawal pengeluaran minyak berlebihan. Ia juga mengimbangi warna kulit.


4 - Cosmoderm Tea Tree Oil Day & Night Moisturiser - sapukan pelembab berasaskan air ini untuk melindungi kulit wajah dari sinar UVA & UVB.


OK, itu lah langkah-langkah mudah yang kita boleh guna untuk mendapat kan kulit yang sihat dan cantik berseri menggunakan Cosmoderm Vitamin E dan Tea Tree Oil ini.

Semua produk-produk ini telah diuji secara Dermatologi dan HALAL di gunakan. Bebas Paraben, Fragrance, DEA, minyak mineral dan SLS/SLES.


Mula-mula Ayie rase produk Cosmoderm ini mesti harga kayangan tetapi ia masih mampu milik dan berkesan malah berbaloi-baloi untuk mendapatkan kulit yang sihat dan cantik berseri. Semua produk Cosmoderm boleh di dapati di semua farmasi seluruh negara, SHOPEE, WATSON dan website cosmoderm iaitu www.cosmoderm.com.my

Ayie dah guna Cosmoderm dan anda pun boleh try ye... selamat menggunakan Cosmoderm..

Sukacita,

AYIE




Tuesday, 29 June 2021

Fanbo : Serlahkan Seri Wajah Setiap Wanita Memukau Bak Sakura

Assalammualaikum & Salam Manis....

Apa khabar semua..? Semoga semua sihat dan bahagia selalu ye...
Kali ni Ayie nak cerita tentang satu jenama produk penjagaan kulit dan kecantikan iaitu Fanbo.

Fanbo

Kalau tanya Ayie, memang Ayie tak pernah dengar brand Fanbo dan ini pertama kali tahu tentang jenama ini. Tetapi dengan pengenalan dari wakil Fanbo, pembacaan di google dan cerita emak-emak yang mengenali Fanbo ini, baru lah Ayie tahu tentang Fanbo ni. Rupa-rupanya Fanbo ini adalah jenama yang telah lama bertapak dengan jayanya dan popular di Indonesia. Dan apabila ramai warga Indonesia di Malaysia, maka jenama ini pun dikenali di Malaysia. Terkenal kerana kualiti, ketahanan, kesesuaian untuk semua jenis kulit tempatan, dan semestinya nilainya yang berbaloi.

Fanbo kini bersedia untuk menawarkan produk-produk berkualiti mereka kepada wanita-wanita Malaysia, sebagaimana yang sudah dinikmati oleh wanita di negara jiran selama berdekat lamanya. Malah, 'jenama nostalgik' ini masih kekal kontemporari dengan adanya penyelidikan dan pembangunan yang berterusan untuk memastikan bahawa rangkaian lengkap produk-produknya mengikuti perkembangan terkini.

Kali ini Fanbo akan memukau dan menyerlahkan seri wajah wanita bak Sakura. Keanggunan dan kelembutan pokok Sakura mengingatkan kita bahawa keindahan di mana-mana sahaja di sekeliling kita, yang menyerlah dengan caranya yang tersendiri. 

Formula unik Fanbo ini dihasilkan supaya ia dapat membantu menyihatkan dan melindungi kulit kita. Produk Fanbo membantu melembabkan kulit dan melindunginya daripada anasir luar supaya kita mempunyai kulit muka yang bersih untuk menyerlahkan kecantikan kita. Fomalasi yang tahan lama, ringan dan mudah diserap memastikan keselesaan dan perlindungan berjam-jam lamanya. 

OK, maka dengan itu, jom ayie ceritakan produk-produk Fanbo yang telah Ayie gunakan. Jemput baca ye dan mana lah tahu produk Fanbo ini yang kamu cari dan sesuai dengan dirimu yang sangat berharga. gituuu

Fanbo PENSIL KENING :

Pensil berwarna emas ini akan membantu menyerlahkan kening kita agar lebih natural dan kemas. Lebih-lebih lagi dalam keadaan kita yang kerap memakai pelitup muka , hanya bahagian mata dan kening lah yang akan diperhatikan dan pasti ia mencuri tumpuan. Ibarat dari mata turun di hati gituuuu... hehehheee.. Produk yang halal dan mesra wuduk ini bukan sahaja mudah digunakan, tetapi juga tahan lama.

                   

Fanbo PANCAKE POWDER :
Bedak muka ini menggunakan bahan seperti tepung jagung ( serius la!!! guna tepung jagung je ?? ) untuk menyerap minyak yang berlebihan pada kulit dan menutup cela di wajah. Bedak ni sesuai dengan kulit muka ayie dan nampak lebih natural sebab ayie jarang nak guna foundation. Cukup dengan bedak kompak je. Kandungan zink oksida yang ada dalam bedak ini adalah untuk melindungi kulit daripada UVA dan UVB. Pancake Powder ini dikaji dan dihasilkan supaya sesuai dengan semua jenis kulit dan ideal bagi iklim kita yang panas dan sentiasa disinari cahaya matahari. Bedak kompak ini didatangkan dalam rona kulit tempatan. Lagi satu, design dan warna Pancake Powder ini ' very the clasic and nostalgic ' macam yang mak-mak kita pakai zaman mereka dulu.. hehhehehe


PRECIOUS WHITE : 





Produk penjagaan kulit Fanbo ini yang terdiri dari 3 jenis produk iaitu Toner, Pembersih Muka dan Pelembab  kesemuanya menggunakan ekstrak Sakura. Ekstrak Sakura akan melembabkan kulit supaya tampak lebih sihat dan segar. Ia ringan dan mudah diserap. Rangkaian penjagaan kulit Fanbo ini menghilangkan kotoran, benda asing dan mekap dengan mudah. Selain ekstrak Sakura, produk ini juga mengandungi Provitamin untuk mengekalkan kelembapan kulit dan menjadikan kulit lebih cerah. Produk Fanbo ini mudah digunakan untuk disesuaikan dengan jenis kulit dan cara pemakaian kita. Bila ayie guna Fanbo facial foam tu, terus terbayang kelembutan Sakura menyentuh muka ku ini. Segar dan menyamankan.

Bagi kamu-kamu yang nak mencuba atau nak beli produk-produk Fanbo ini, ia boleh didapati di Malaysia secara eksklusif di gedung dalam talian berikut :

PGMALL     Shopee     Lazada 


Boleh juga layari Fanbo di :

FB & IG : @fanbo.my

YOUTUBE  : Fanbo Cosmetics

OK, After all, sharing is caring right??

Sukacita, 

Ayie.






COSMODERM VITAMIN E & TEA TREE OIL - BERWAJAH BARU DENGAN FORMULA YANG DIPERBAHARUI

Assalammualaikum & Salam Manis.... Kalau sebelum ini Ayie beritahu tentang Cosmoderm Perfect Balanced, kali ini Ayie nak beritahu kalian...