Thursday, 11 September 2014

RENAISSANCE HOTEL

Assalammmualaikum dan Salam Mesra.....

Berada di negeri Johor Darul Takzim atas jemputan Sahabat Media Cuti-cuti 1Malaysia Tourism Malaysia dan Majalah Santai baru - baru ini telah memberi peluang ayie untuk menginap di sebuah hotel mewah 5 bintang yang terkenal di Malaysia iaitu :

                                 
                                         RENAISSANCE HOTEL JOHOR BAHRU..



Menariknya hotel ini yang dibuka pada April 2013 ini telah di ubahsuai dan di perbaharui dari bangunan yang ditinggalkan dan terbiar selama lebih kurang 14 tahun yang lalu...Satu lagi... kedudukan hotel ini sangat strategik iaitu di antara pusat bandar dan Pasir Gudang .... 

Oleh itu... jom kita lihat ada apa dengan Hotel Renaissance ini....

( Gambar - gambar indah Hotel Renaissance ini adalah Ikhlas dari EN HANIF , jurugambar dan produser profesional.. terima kasih en hanif...) 



lobby hotel

Dengan total 17 tingkat , hotel ini menawarkan 325 bilik dan suite yang cantik dan elegan... so,, dibawah ini adalah sebahagian gambar2 suite dan bilik yg sempat di klik2...


bilik mandi yang boleh nampak katil..wowww.. sesuai sangat untuk Honeymoon.. hehhehehheheee






bilik yang dekat dengan swimming pool.... bangun tido,,, terus terjun kolam... syokkknya!!
                                   











Permandangan dr dalam tinggkat atas hotel....
  Ini lah sedikit sebanyak foto2 cantik dan ekslusif dr Hotel Renaissanse Johor Bahru ... sekiranya berada di Johor Bahru ,,, berfikir " nak tido mana malam ni " .... inilah di hotel nya....

Renaissance Johor Bahru
Add  : 2 , Jalan Permas 11 , Bandar Baru Permas Jaya , 81750 Johor                  Bahru, Johor.
Tel    : +607 - 3813 333                        
    @
 Siti Natrah Raidanie Roseda Abdul Halim
 Public Relation Officer 07-3813 333 / 017737 8017
 Email: natrah.rainanie@renaihotels.comssance


                        SELAMAT BERISTIREHAT.....

Sunday, 7 September 2014

time TO rest : PERAK


Assalammualaikum dan salam mesra...
baru2 ini ayie telah berpeluang mengikuti Sahabat Media Cuti-cuti 1Malaysia anjuran Tourism Malaysia dan majalah Santai Travel ke NEGERI PERAK .. Banyak tempat - tempat yang kami lawati dan antaranya Ayie ke sini :
         
                           THE BANJARAN HOTSPRINGS RETREAT



Selamat Datang.....
Apa yang ' Best dan Menarik ' disini?????? jom Ayie nak cerita ni....
pertama2 sekali ialah permandangannya yang super dupper cantik dan sesejuk mata memandang... terdetik di dalam hati " oh,,, indahnya ciptaan tuhan.. " banyangkan..................... kita yang dari tempat hutan batu ni  ( Ayie dari KL ) berkunjung ke banjaran gua batu kapur yang menghijau dan tenang ini mestilah happy sangat2... syukur Alhamdulillah.... Ok2... dah namanya hot springs kan ,, mesti ade kolam air panas .. Ya ALLAH,,,,, ini satu lagiiiiiiii,,,,, cantikkkkk sungguh... dah la waktu Ayie dan Sahabat2 media sampai di situ pada waktu petang dan waktu tu hujan renyai2,, lagi la kawasan di THE BANJARAN ni sejuk dan menenangkan.... tak caya ?????? tengok gambar2 ni yeeeeeee...

sungguh mempersonakan!!!

tempat ni sesuai la ayie rasa untuk layan blues sorang-sorang, cari ilham nak buat lagu ke tak pon untuk yang suka suasana romantik..so,apa lagi,,, bole la rancang honeymoon ke sini.. haa class gitu u..
meh sini ayie kongsikan cara nak pergi sini... kalau memandu dari bandar Ipoh, lebih kurang 15 minit dan lebih kurang 2 jam kalau memandu dari Kuala Lumpur dan ia bergantung dengan keadaan trafik juga ya.. kalau jalan jam... lambat la sampai... hehehheeeeeee
Oh ya! tempat ni hanya 5 minit perjalanan untuk ke Lost World Of Tambun...

THE BANJARAN HOTSPRINGS RETREAT ialah suatu lembah seluas 16.59 ekar yang dilindungi dan dikelilingi oleh keajaiban alam bukit batu kapur dan gua2 yang unik sejak 260 juta tahun dahulu...The Banjaran adalah antara tempat terbaik yang digambarkan sebagai tempat percutian yang mempesonakan untuk istirahat sepenuhnya dan pemulihan jiwa dan raga yang kepenatan dan memberikan ketenangan minda yang optimum... fuhhhh
ahhhhhh tak payah cakap banyak.. tengok je gambar2 yang sempat ayie klik2 sebagai bukti.. tapi perlu diingat... ayie ni bukannya cameragirl yang pro.. so tangkap gambar takde la bagus sangat..tapi Ayie boleh gerenti 200 peratus yang tempat tu lebih cantik jika dilihat dengan mata kepala sendiri... heheheheheee





Selain pemandangan yang indah dan suasana yang nyaman... The Banjaran Hotspring ini menawarkan perkhidmatan SPA dan WELLNES Center yang terbaik seperti perunding Naturopathic , Nutritionist , Ayurvedic dan Yoga instructor.. so,, pilih je mana yang berkenan....

 Di The Banjaran ni juga menyediakan pakej penginapan yang eksklusif iaitu villa taman dan villa air.. ada 25 villa taman dan air yang disediakan dengan kolam mandi dan jacuzzi...

                                       

                                                                                                                                                                                                       

ok... gambar2 di bawah adalah beberapa tempat istirahat yang ada di The Banjaran... layan..
                               
                                       
                                       
                                                                               
                                         
                       
















                                           

 Gambar -gambar kat bawah ni pulak ialah restoran dan ruang untuk buat sebarang urusan seperti meeting party dan private even... nak buat majlis kawin pun boleh... boleh la kawin guna tema FILLSTONE... zaman batu gitu...kawin dalam gua..hehheheheehehee

amboiiiii..syoknye lepak2 dalam gua...
.                                                                                                                                                                                                               tak dapat masuk gua tempurung,, masuk gua dalam The Banjaran ni pun jadi la...
inilah sedikit sebanyak yang ayie boleh kongsikan tentang keindahan THE BANJARAN HOTSPRINGS RETREAT PERAK , MALAYSIA....oleh itu rancanglah percutian anda dan kenalilah lagi Malaysia kerana bumi bertuah ini masih banyak lagi tempat2 indah yang perlu diterokai...akhirkata... Malaysia Truly Asia...


COSMODERM VITAMIN E & TEA TREE OIL - BERWAJAH BARU DENGAN FORMULA YANG DIPERBAHARUI

Assalammualaikum & Salam Manis.... Kalau sebelum ini Ayie beritahu tentang Cosmoderm Perfect Balanced, kali ini Ayie nak beritahu kalian...