Wednesday, 19 December 2018

OUR SANRIO TIMES - BUKAN HANYA HELLO KITTY SAHAJA.


  

Hello Kitty , karakter yang tak perlu diperkenalkan lagi... kanak-kanak sehingga golongan dewasa seluruh dunia mengenali ' figura ' ini ..Karakter ciptaan SANRIO yang paling popular ini berada di Malaysia bersama kawan-kawannya yang lain dalam pameran terbesar seumpamanya di Malaysia dan Asia Tenggara iaitu OUR SANRIO TIMES.

Selamat Datang kepada HELLO KITTY & Friends ke Malaysia.. Para peminat karakter-karakter klasik SANRIO perlu melihat mereka di :

OUR SANRIO TIMES Kuala Lumpur Exhibition.

Date                    : 24 November 2018 to 06 December 2019

Time                   : 11am to 9pm

Vanue                 : Hall 5 , Level 5 , Quill City Mall Kuala Lumpur.


OUR SANRIO TIMES ialah pameran yang mempamerkan 13 zon untuk peminat dan pengunjung melihat sambil bergambar dengan 100 daripada 400 karakter-karakter Sanrio yang comel-comel dengan pelbagai bentuk , warna dan saiz dan buat geram kepada sesiapa yg melihat... pastinya Our Sanrio Times ini akan memutarkan kembali kenangan zaman budak-budak kita lebih2 lagi peminat Hello Kitty..



Bersesuaian dengan tema pamerannya, Our Sanrio Times tidak hanya fokus pada Hello Kitty sahaja, karakter terkenal lainnya seperti KEROPPI , PATTY & JIMMY , LittleTwinStars dan banyak lagi menanti kunjungan penggemarnya.Ada 4 special highlight dalam pameran ini iaitu 'Sanrio Village' dimana 100 karakter pilihan dikumpulkan buat pertama kali dalam pameran di Kuala Lumpur ini.
Kedua, replika beg syiling Hello Kitty iaitu cenderahati pertama keluaran Sanrio dibawakan julung-julung kalinya ke Malaysia. Peminat setia pasti takmau ketinggalan nak tengok kan... Ketiga , lebih 300 barangan vintage Sanrio yang mendapat sokongan penuh dari Sanrio Jepun dan Sanrio Hong Kong dipamerkan. Keempat , jangan korang terlepas untuk melakar sendiri karakter Sanrio dengan tunjuk ajar dari pereka Sanrio Jepun . Visual tutorial step by step ini boleh menjadi platform untuk peminat Sanrio melakar karakter pilihan mereka dengan lebih baik..



Ini lah replika beg syiling Hello Kitty iaitu cenderahati pertama Sanrio.







Tentang SANRIO.

Bila korang datang kat Our Sanrio Times ni, korang akan lebih mengenali apa itu Sanrio dan karakter-karakter ciptaan Sanrio. Sanrio ialah worldwide lifestly brand dengan philosophy " Small Gift , Big Smile" , ayat yang simple tetapi memberi makna yang besar. Siapa yang tidak suka apabila menerima hadiah walaupun kecil saiznya, tetapi tetap mampu mengukir senyuman . Sanrio terkenal dengan ciptaan karakter berbentuk haiwan yang lucu dan comel yang pasti menarik minat si kecil malahan dewasa juga tidak ketinggalan meminatinya. Sanrio telah mencapai pasaran global melebihi 109 negara dengan barangan Sanrio mereka  dan lebih 50,000 untuk barangan Hello Kitty sahaja di jual seluruh dunia setiap tahun.

OK.. itulah serba sedikit info tentang Sanrio dan pameran OUR SANRIO TIMES ni.. cepat2 jom datang tengok Hello Kitty dan teman-temannya...

Tawaran HEBAT!!!!!!!

Bermula 21 Disember , apabila anda beli 4 tiket , akan dapat RM5 vaucer cenderahati dan 2 keping Sanrio cookies FREE...

Boleh dapatkan tiket masuk di kaunter tiket di luar pameran atau di :

www.ticketcharge.com.my

Katagori Tiket :   Warganegara  = RM 33
                            Kanak-kanak dibawah 90cm FREE
                            Warga Tua & OKU = RM20
                            Bukan Warganegara   = RM 60
















ayie dengan patung Hello Kitty yang berharga rm250k







time untuk shopping barangan Sanrio di hujung pameran..




TERIMA KASIH Kepada :

- Our Sanrio Times
- Tourism Malaysia
- Alata Events and Macexpro
- Quil City Mall Kuala Lumpur

Wednesday, 12 December 2018

JOM JALAN dengan FIREFLY HOLIDAY dan GoQuo


JOM JALAN dengan Firefly Holiday dan GoQuo telah dilancarkan dengan meriahnya pada 6 Disember 2018 yang lalu di The Saujana Hotel. Bertemakan " holiday mood ",Firefly Airlines melalui portal travelnya iaitu Firefly Holiday bersama GoQuo merasmikan kempen JOM JALAN disaksikan oleh tetamu-tetamu yang hadir dan sangat sporting untuk menampilkan aura ' holiday ' mereka. Ayie & rakan2 pun tak ketinggalan cuma takde 'luck' untuk menang ' best dressed' dan lucky draw....

Pelancaran JOM JALAN

gadis-gadis hula-hula...


 JOM JALAN dengan Firefly Holiday dan GoQuo ini akan memberikan anda pengalaman percutian yang berbeza melalui pelbagai pilihan , dengan kemudahan terhebat dan pakej yang berpatutan. Melalui JOM JALAN ini juga,kita boleh Do-It-Yoursef ( DIY ) apa yang anda perlukan untuk percutian mu tuan2 dan puan2.. bermula dari saat tempahan dibuat hingga anda tiba di destinasi pilihan. Anda diberi sepenuhnya ' flexibility' untuk mengatur dan memilih tempahan penerbangan, penginapan dan pengangkutan anda,

wow!!! 50% offer utk flight & hotel


Bekerjasama dengan GoQuo yang merupakan kawan baik dunia penerbangan ,GoQuo menyediakan platform dalam berskala besar dalam servisnya termasuk tempahan hotel,kereta sewa, insurans, pengangkutan ke lapangan terbang ,aktiviti percutian dan banyak lagi.




Untuk kempen JOM JALAN ini juga Firefly berkolaborasi dengan beberapa pelancongan yang berpotensi dan rakan koporat seperti pelancongan kesihatan, eco-tourism, makanan, tempat - tempat membeli-belah dan banyak lagi yang pasti memberikan lebih peluang pelancong mengenali Malaysia.

Oleh itu,, jom segera ke Facebook , Twitter dan Instagram Firefly...

Lebih info di :  www.fireflyz.com.my

JON JALAN.. JOM CUTI... JOM TERBANG.. dengan  FIREFLY

                   

Saturday, 4 August 2018

TAMAN WETLAND - Jantung Putrajaya.




Berkunjung ke Taman Wetland Putrajaya bersama rakan media dalam Travelogue Escape 2.0 Putrajaya memberikan banyak pengetahuan tentang taman tanah lembab pertama buatan manusia ini.
Taman Wetland yang juga dikenali sebagai ' the heart of Putrajaya ' ini merupakan kawasan tanah lembab air tawar yang terbesar dan terpenting di bina di kawasan tropika. Ia juga adalah satu lagi kisah kejayaan Putrajaya yang membanggakan.



Selama bertahun-tahun , taman ini telah berkembang menjadi lebih daripada ' water filter ' untuk tasik Putrajaya dan telah berjaya mengekalkan keseimbangan ekosistem di sini.
Terbahagi kepada 2 bahagian, iaitu Wetland Park dan Pusat Rekreasi Tasik ( lake recreational centre ) taman ini merupakan taman awam yang menyediakan kemudahan - kemudahan seperti jalan dan laluan yang direka dengan baik , menara tinjau dan tasik Flamingo.

Di beritahu, flamingo di sini di beri makan cencaluk dan burung ini tidur berdiri

 Di Pusat Rekreasi Tasik pula , semua aktiviti air bole di lakukan seperti memancing  , kanu dan berkayak. Di tasik ini juga merupakan habitat untuk pelbagai spesis ikan tempatan.
inilah sebahagian ' WATER FILTER ' untuk tasik Putrajaya





Taman Wetland semakin popular sebagai destinasi ecotourism dengan pelbagai aktiviti yang ditawarkan serta ilmu pengetahuan tentang biodiversity yang ada di taman ini dan tumpuan pemerhati burung.



Waktu operasi Taman Wetland :

Setiap hari -  Park                                        : 7 pagi hingga 7 malam

                      Nature Interpretation Centre  : 9 pagi hingga 6 petang 

PERCUMA : Tiada bayaran masuk , cuma untuk mengunakan servis dan fasiliti seperti sewa basikal , naik trem dan aktiviti air akan di kenakan bayaran.




menara tinjau


Jom terokai Taman Wetland di ;

TAMAN WETLAND PUTRAJAYA
Presint 13 , 62300 Putrajaya Malaysia.
+603 8887 7773 / +603 8873 1364
email : tw@ppj.gov.my/putrajayawetland@gmail.com

TERIMA KASIH kepada :
- Travelogue Escape 2.0 Putrajaya
- Santai Travel
- Perbandanan Putrajaya
- Taman Wetland Putrajaya
dan SEMUA yang TERLIBAT..

Sekian dari AYIE.

COSMODERM VITAMIN E & TEA TREE OIL - BERWAJAH BARU DENGAN FORMULA YANG DIPERBAHARUI

Assalammualaikum & Salam Manis.... Kalau sebelum ini Ayie beritahu tentang Cosmoderm Perfect Balanced, kali ini Ayie nak beritahu kalian...