Monday, 5 August 2019

KEMBARA HALAL EROPAH BERSAMA MOOD TRAVEL


Assalammualaikum dan Salam Manis...

Mengembara ke benua Eropah pasti menjadi impian semua orang lebih-lebih lagi mereka yang hobi mengembara dan melancong ke serata dunia. Keindahan alam dan tempat-tempat menarik di Eropah serta kepelbagai cuaca bermusimnya sentiasa menggamit pelancong khususnya orang Malaysia ke sana.

Tapi, bila memikirkan bajet perbelanjaan , pengangkutan , tempat tinggal dan yang paling penting iaitu makana halal , pelancongan ke benua kedua terkecil di bumi ini sedikit sukar.

Sekarang tidak lagi dengan KEMBARA HALAL EROPAH . Apa tu? Atikel Ayie kali ini nak sukacita nya cite pasal hal ini..jom kita ambil tahu tentang Kembara Halal Eropah ini...

KEMBARA HALAL EROPAH.

Kembara Halal Eropah atau (KHE 2019)adalah sebuah inisiatif di bawah MOOD TRAVEL. KHE2019 ini menyediakan perkhidmatan makanan halal, kemudahan solat beserta tour guide Malaysia yang berpengalaman 10 tahun di Eropah dengan tawaran harga yang berpatutan beserta lawatan mengikut citarasa pelancong Malaysia. Oleh itu, melancong dan mengembara lah ke Eropah dengan jiwa yang tenang di benua tersebut.

NIKMATI SEMUA LAYANAN INI DENGAN KEMBARA HALAL EROPAH MOOD TRAVEL.

1- PENGANGKUTAN

Menggunakan bas yang boleh memuatkan sehingga 55 orang pelancong dengan ruang tempat duduk yang luas dan selesa malah tandas pun ada di dalam bas. Maka, pusing-pusinglah anda di Eropah dengan bas yang dipandu oleh pemandu Eropah yang berlesen dan mesra pelanggan .

2- TEMPAT TINGGAL

Dengan kembara halal eropah mood travel, anda akan tidur di hotel 3 bintang ke atas yang selesa, muslim friendly, luas, strategik, ada wifi dan pelbagai lagi kemudahan. Bermalam lah di Eropah dengan tenang dan nyaman.

3- MAKANAN HALAL

Ini yang paling penting yang akan kita kita pikirkan bila melancong ke negara yang makanan halal tiada dalam menu mereka. Takkan nak makan sayur dan megi je sepanjang di Eropah, Kalau ade pun makanan halal, takut tak kena dengan tekak melayu kita ni. Oleh itu, Mood travel akan bawa anda makan makanan halal toiyiban mengikut citarasa melayu seperti Nasi Lemak, Nasi Kerabu, Nasi Dagang dan pelbagai menu lagi.

4- SOLAT

Kembara Halal Eropah Mood Travel ini akan pastikan pelanggan muslim dan muslimah sentiasa solat diawal waktu dan solat di tempat yang selesa malah tazkirah juga akan diberikan untuk mengisi masa lapang.

5- PEMANDU PELANCONG

Anda takkan bersendirian meneroka bumi Eropah kerana dengan Kembara Halal Eropah Mood Travel, pemandu pelancong yang berpengalaman yang tinggal di UK lebih 10 tahun akan menemani sepanjang trip. Berkomunikasi dan berinteraksi lah dengan pemandu pelancong dengan bahasa Malaysia atau English dan pasti dengan mesra beliau akan membawa anda meneroka Eropah sambil menceritakan pengalaman - pengalaman indah di sana.

6- MEMBELI-BELAH

Beli, jangan tak beli !!  cenderahati pasti akan kita pastikan ada untuk dibawa pulang lebih-lebih lagi bukan selalu nak ke Eropah ni. Itulah kenang-kenagan kita untuk trip ke benua ini. Mood Travel akan memberikan anda masa dan ruang untuk shopping sampai anda berpuas hati.

SIAPA MOOD TRAVEL ?

Mood Travel ialah sebuah syarikat yang membantu travel agency di Malaysia bagi mendapatkan perkhidmatan Pakej Muslim ke Eropah. Mood Travel yang ditubuhkan pada 11 Julai 2016 menawarkan perkhidmatan makanan halal , kemudahan solat dan tour guide yang berpengalaman di Eropah. Mood Travel juga menyediakan perkhidmatan seperti B2B ( Business To Business ) , Private Tour dan MICE ( Meeting , Incentives, Conferences & Event )  

Baru-baru ini Hi Tea Kembara Halal Eropah telah dianjurkan oleh MoodExpert Travel & Tour Sdn Bhd dan Juara Travel dengan kerjasama syarikat penerbangan Etihad Airways dan Oman Air. Dengan sokongan Bumitra Malaysia, Mood Travel memperkenalkan dan melancarkan program Kembara Halal Eropah kepada agensi-agensi pelancongan yang berdaftar di bawah Bumitra Malaysia.

MOOD TRAVEL merupakan peneraju syarikat halal " Destination Management Company " ( DMC ) NO 1 di Malaysia dan Asia Tenggara.



Ia merupakan satu program yang memperkenalkan pakej SIC ( Seat-In-Coach 2 pax to go ) ke Eropah kepada agensi pelancongan Malaysia. Inilah peluang kepada agensi-agensi pelancongan ini menjual siri pakej Eropah dan membantu meningkatkan jualan syarikat masing-masing.

Kini, kunjungi lah Eropah dengan Kembara Halal Eropah dan anda dapat melancong dengan mudah dan Halal dengan harga berpatutan serta memberikan rasa " Travel With Peace Of Mind "


Lebih banyak info dan pakej-pakej menarik Mood Travel di :




MOOD TRAVEL MALAYSIA BRANCH
lot A-2-7A, Blok A, Ostia Bangi, Seksyen 14, Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia.

Tel  : 603 - 89229376
        018 -3807828

Sukacita :

Ayie..



SISIK RESTORAN IKAN BAKAR - PILIHAN MENJAMU SELERA DI KLANG



Assalammualaikum dan Salam Manis...

Berada di Malaysia bumi bertuah ini , soal makanan sedap, popular dan berbagai jenis rasa dan bentuk adalah ' NO PROBLEM '  untuk kita cari dan makan. Syurga makanan halal khususnya ada di mana-mana pelosok negara kita ni. Salah satu syurga makanan yang Ayie pernah makan dan try masakannya ialah di SISIK RESTORAN IKAN BAKAR. Dan dengan bangga nya Ayie nak kongsi dengan kamu-kamu semua tentang rasa enak yang boleh kita nikmati di SISIK RESTORAN IKAN BAKAR...

Dulu-dulu, restoran ini namanya Resepi Warisan Tok dan sekarang tempat ini telah bertukar namaya menjadi SISIK RESTORAN IKAN BAKAR. Puan LINDA , pemilik restoran ini menubuhkan tempat makan ini pada tahun 2013 dan memilih masakan melayu asli sebagai menu utamanya. Satu usaha yang murni agar masakan melayu asli kita terus di martabatkan dan megah di Malaysia tanahair ku ini. Mengalir darah campuran Pahang, Negeri Sembilan, Selangor dan Melaka, Puan Linda sedikit sebanyak menzahirkan keunikan resepi dan rasa dari negeri-negeri tersebut dalam menu masakan di SISIK RESTORAN IKAN BAKAR. Untung la kita sebagai pelanggan dapat makan masakan pelbagai negeri dalam satu tempat.

Sampai di SISIK RESTORAN IKAN BAKAR , inilah antara pilihan menu yang boleh kita 'order' dan sila duduk.. jangan lari... tunggu makanan sampai ya...



IKAN BAKAR

Sesuai dengan namanya restoran ikan bakar, pasti lah ia menawarkan ikan bakar dan di SISIK, ikan bakarnya berempah dan dari pelbagai jenis pilihan ikan segar yang hanya menunggu masa untuk pelanggan pilih dan akan di bakar oleh ' pendekar-pendekar ' restoran ini untuk santapan anda. Waktu Ayie makan disini, ikan pari dan bawal bakar yang dihidang ditambah juga sotong bakar. Ayie bagi 5 bintang untuk sambal ikan bakarnya.. sedap gillerrr.. makan pulak dengan sayur kangkung goreng.... pakwe hensem lalu pun tak kisah,,, heehhehehh

IKAN BAKAR TEMPOYAK & MAKANAN LAUT LAINNYA

Selain ikan bakar berempah , Ikan bakar tempoyak juga boleh kamu-kamu cuba macam Ayie 'try' ikan bakar patin dan siakap tempoyak. Penggemar tempoyak jangan lepaskan peluang cuba ya...
Tak makan ikan?? sotong , pepahat , kepah dan makanan laut lain nya ada sebagai pengganti.


ASAM PEDAS

' Hot Seller ' Asam Pedas di SISIK RESTORAN IKAN BAKAR ini dimasak dengan menggunakan resepi warisan. Siapa yang suka asam pedas, sila la ke Sisik ya..

NASI LEMAK BULUH PERINDU

Amboiiii .. sedapnya nama... nasi lemak yang berwarna hijau yang di sediakan di dalam buluh ini antara menu yang menarik untuk dinikmati dan punya rasa yang tersendiri..

STEAMBOAT

Ikan bakar berempah dan asam pedas sudah memenuhi ruang perut Ayie. Untuk memberi ruang kepada steamboat adalah mustahil. Maka Ayie tanya lah orang sebelah macam mana rasa steambot nya.. orang sebelah bilang, rasanya standard dan kuahnya boleh tahan... So, kalau anda rasa nanti.. jangan lupa bagi tau Ayie ye....




WAKTU OPERASI :

SISIK RESTORAN IKAN BAKAR beroperasi dalam beberapa waktu iaitu ,

8.00 pagi - 4.30 petang  untuk masakan asli melayu

5.00 petang - 12.30 tengah malam untuk menu berasaskan makanan laut dan steamboat.


LOKASI :

SISIK RESTORAN IKAN BAKAR ,
NO 32 Jalan Kasuarina 1/ks7,
Bandar Botanic, 41200, Klang, Selangor.

**Berhadapan dengan GM Klang Wholesales City. 


Klik Sosial Media mereka di :

FB : @restoransisik

WHATSAPP : https://wa.me/+60192263004  &  https://wa.me/+60162240474

Semua info dah diberi, Cakap banyak tak perlu , silalah kunjungi SISIK RESTORAN IKAN BAKAR.

Selamat datang , sila duduk ... anda akan dilayan senbentar lagi..

SELAMAT MENJAMU SELERA....





Sukacita :


AYIE...




COSMODERM VITAMIN E & TEA TREE OIL - BERWAJAH BARU DENGAN FORMULA YANG DIPERBAHARUI

Assalammualaikum & Salam Manis.... Kalau sebelum ini Ayie beritahu tentang Cosmoderm Perfect Balanced, kali ini Ayie nak beritahu kalian...