Wednesday, 21 July 2021

COSMODERM VITAMIN E & TEA TREE OIL - BERWAJAH BARU DENGAN FORMULA YANG DIPERBAHARUI

Assalammualaikum & Salam Manis....


Kalau sebelum ini Ayie beritahu tentang Cosmoderm Perfect Balanced, kali ini Ayie nak beritahu kalian tentang produk Cosmoderm yang di beri bentuk baru dengan formula yang baru iaitu COSMODERM VITAMIN E dan TEA TREE OIL. Jom kita baca......


COSMODERM VITAMIN E SET - MOISTURE & REVIVE  

Kulit Ayie normal dan sedikit kering sesuai dengan produk ini. Vitamin E ini mengandungi Antioxidant yang melindungi kulit dari kerosakan oxidative dengan melawan radikal bebas.


Vitamin E ini akan mencerahkan tona kulit dan merawat tona tidak sekata. Vitamin E juga akan memudarkan parut-parut sekaligus menganjalkan kulit kita.

Ada 4 langkah basic untuk menggunakan Cosmoderm Vitamin E iaitu :


1 - Vitamin E Facial Cleansing Foam - Cuci muka dengan pembersih yang di perkaya dengan Antioxsidan untuk membersihkan kotoran dan minyak di muka dan memberikan kelembapan pada kulit wajah.


2 - Vitamin E Refining Toning Lotion - Sapu lotion ini untuk membersih secara mendalam liang pori dan menghaluskan kulit.


3 - Vitamin E Revitalising Moisturiser 1000.1.U. - Gunakan pula pelembab ini untuk mencegah parut dari terjadi dan ia menyerap secara mendalam untuk memberikan kelembapan agar kulit sihat dan berseri.


4 - Vitamin E Bi Phased Toning Essence - Formula 2000 IU dalam vitamin E ini di tambah vitamin B5 untuk memcerah dan menyeimbangkan kembali tona kulit tidak sekata.


COSMODERM TEA TREE OIL 

Mereka yang mempunyai masalah kulit berminyak dan berjerawat sangat sesuai menggunakan TEA TREE OIL ini. Produk yang mengandungi Antibacterial semulajadi untuk merawat masalah jerawat, liang pori tersumbat dan minyak di muka.

Tea Tree Oil ini akan merawat dan mengurangkan jerawat sekaligus memudarkan parut jerawat. Mengawal minyak berlebihan yang menjadi punca jerawat.


4 langkah ini di syorkan pada kita untuk mengawal jerawat dan kulit berminyak dalam masa 3 hari..:

1- Cosmoderm Tea Tree Oil Control Facial Cleanser - cuci muka dengan pencuci ini untuk membersihkan kulit wajah daripada kotoran, minyak dan ia akan mengecutkan jerawat.


2 - Cosmoderm Tea Tree Clarifying Face Toner - sapu toner ini untuk mengurangkan kemunculan jerawat dan menghilangkan kesan minyak dan memberikan kesegaran pada kulit wajah.


3 - Cosmoderm Tea Tree Oil Refining Oil Control Serum - titiskan serum ini untuk mengawal pengeluaran minyak berlebihan. Ia juga mengimbangi warna kulit.


4 - Cosmoderm Tea Tree Oil Day & Night Moisturiser - sapukan pelembab berasaskan air ini untuk melindungi kulit wajah dari sinar UVA & UVB.


OK, itu lah langkah-langkah mudah yang kita boleh guna untuk mendapat kan kulit yang sihat dan cantik berseri menggunakan Cosmoderm Vitamin E dan Tea Tree Oil ini.

Semua produk-produk ini telah diuji secara Dermatologi dan HALAL di gunakan. Bebas Paraben, Fragrance, DEA, minyak mineral dan SLS/SLES.


Mula-mula Ayie rase produk Cosmoderm ini mesti harga kayangan tetapi ia masih mampu milik dan berkesan malah berbaloi-baloi untuk mendapatkan kulit yang sihat dan cantik berseri. Semua produk Cosmoderm boleh di dapati di semua farmasi seluruh negara, SHOPEE, WATSON dan website cosmoderm iaitu www.cosmoderm.com.my

Ayie dah guna Cosmoderm dan anda pun boleh try ye... selamat menggunakan Cosmoderm..

Sukacita,

AYIE




Tuesday, 29 June 2021

Fanbo : Serlahkan Seri Wajah Setiap Wanita Memukau Bak Sakura

Assalammualaikum & Salam Manis....

Apa khabar semua..? Semoga semua sihat dan bahagia selalu ye...
Kali ni Ayie nak cerita tentang satu jenama produk penjagaan kulit dan kecantikan iaitu Fanbo.

Fanbo

Kalau tanya Ayie, memang Ayie tak pernah dengar brand Fanbo dan ini pertama kali tahu tentang jenama ini. Tetapi dengan pengenalan dari wakil Fanbo, pembacaan di google dan cerita emak-emak yang mengenali Fanbo ini, baru lah Ayie tahu tentang Fanbo ni. Rupa-rupanya Fanbo ini adalah jenama yang telah lama bertapak dengan jayanya dan popular di Indonesia. Dan apabila ramai warga Indonesia di Malaysia, maka jenama ini pun dikenali di Malaysia. Terkenal kerana kualiti, ketahanan, kesesuaian untuk semua jenis kulit tempatan, dan semestinya nilainya yang berbaloi.

Fanbo kini bersedia untuk menawarkan produk-produk berkualiti mereka kepada wanita-wanita Malaysia, sebagaimana yang sudah dinikmati oleh wanita di negara jiran selama berdekat lamanya. Malah, 'jenama nostalgik' ini masih kekal kontemporari dengan adanya penyelidikan dan pembangunan yang berterusan untuk memastikan bahawa rangkaian lengkap produk-produknya mengikuti perkembangan terkini.

Kali ini Fanbo akan memukau dan menyerlahkan seri wajah wanita bak Sakura. Keanggunan dan kelembutan pokok Sakura mengingatkan kita bahawa keindahan di mana-mana sahaja di sekeliling kita, yang menyerlah dengan caranya yang tersendiri. 

Formula unik Fanbo ini dihasilkan supaya ia dapat membantu menyihatkan dan melindungi kulit kita. Produk Fanbo membantu melembabkan kulit dan melindunginya daripada anasir luar supaya kita mempunyai kulit muka yang bersih untuk menyerlahkan kecantikan kita. Fomalasi yang tahan lama, ringan dan mudah diserap memastikan keselesaan dan perlindungan berjam-jam lamanya. 

OK, maka dengan itu, jom ayie ceritakan produk-produk Fanbo yang telah Ayie gunakan. Jemput baca ye dan mana lah tahu produk Fanbo ini yang kamu cari dan sesuai dengan dirimu yang sangat berharga. gituuu

Fanbo PENSIL KENING :

Pensil berwarna emas ini akan membantu menyerlahkan kening kita agar lebih natural dan kemas. Lebih-lebih lagi dalam keadaan kita yang kerap memakai pelitup muka , hanya bahagian mata dan kening lah yang akan diperhatikan dan pasti ia mencuri tumpuan. Ibarat dari mata turun di hati gituuuu... hehehheee.. Produk yang halal dan mesra wuduk ini bukan sahaja mudah digunakan, tetapi juga tahan lama.

                   

Fanbo PANCAKE POWDER :
Bedak muka ini menggunakan bahan seperti tepung jagung ( serius la!!! guna tepung jagung je ?? ) untuk menyerap minyak yang berlebihan pada kulit dan menutup cela di wajah. Bedak ni sesuai dengan kulit muka ayie dan nampak lebih natural sebab ayie jarang nak guna foundation. Cukup dengan bedak kompak je. Kandungan zink oksida yang ada dalam bedak ini adalah untuk melindungi kulit daripada UVA dan UVB. Pancake Powder ini dikaji dan dihasilkan supaya sesuai dengan semua jenis kulit dan ideal bagi iklim kita yang panas dan sentiasa disinari cahaya matahari. Bedak kompak ini didatangkan dalam rona kulit tempatan. Lagi satu, design dan warna Pancake Powder ini ' very the clasic and nostalgic ' macam yang mak-mak kita pakai zaman mereka dulu.. hehhehehe


PRECIOUS WHITE : 





Produk penjagaan kulit Fanbo ini yang terdiri dari 3 jenis produk iaitu Toner, Pembersih Muka dan Pelembab  kesemuanya menggunakan ekstrak Sakura. Ekstrak Sakura akan melembabkan kulit supaya tampak lebih sihat dan segar. Ia ringan dan mudah diserap. Rangkaian penjagaan kulit Fanbo ini menghilangkan kotoran, benda asing dan mekap dengan mudah. Selain ekstrak Sakura, produk ini juga mengandungi Provitamin untuk mengekalkan kelembapan kulit dan menjadikan kulit lebih cerah. Produk Fanbo ini mudah digunakan untuk disesuaikan dengan jenis kulit dan cara pemakaian kita. Bila ayie guna Fanbo facial foam tu, terus terbayang kelembutan Sakura menyentuh muka ku ini. Segar dan menyamankan.

Bagi kamu-kamu yang nak mencuba atau nak beli produk-produk Fanbo ini, ia boleh didapati di Malaysia secara eksklusif di gedung dalam talian berikut :

PGMALL     Shopee     Lazada 


Boleh juga layari Fanbo di :

FB & IG : @fanbo.my

YOUTUBE  : Fanbo Cosmetics

OK, After all, sharing is caring right??

Sukacita, 

Ayie.






Monday, 5 April 2021

BOB ROCK LOVELILY : BUTIK SAIZ BESAR UNTUK TAMPIL BERGAYA DAN SELESA

 Assalammualaikum & Salam Mesra....

Kali ini Ayie nak cerita tentang satu butik yang Ayie pergi baru-baru ini. Butik yang menjual pakaian saiz besar untuk mereka yang saiz plus+++. Mari baca karangan Ayie ni tentang butik istimewa ni.

- BOB ROCK LOVELILY.

Selamat datang ke BOB ROCK LOVELILY . Butik pakaian yang menawarkan pakaian Saiz Besar. Ya !! pakaian di butik ini memfokuskan pakaian kepada mereka yang bersaiz besar bermula dari XL hingga ke 6 XL.

Haiiiii... abang-abang & kakak-kakak yang berangka besar atau bertubuh montel-montel comel di luar sana tu, jom singgah di butik BOB ROCK LOVELILY kerana di sini banyak pilihan pakaian harian dan formal untuk digayakan. Lebih kurang 70% pakaian lelaki dan 30% pakaian wanita saiz besar di jual di BOB ROCK LOVELILY.

BOB ROCK LOVELILY mengkhususkan pakaian saiz besar ini mengikut potongan badan orang Asia kerana kebanyakkan orang Malaysia bila tinggi, besar kita tak tinggi macam saiz orang Eropah dan Amerika. Macam orang Malaysia, kita besar tetapi ketinggian masih lagi macam orang Asia. Sebab tu lah dulu-dulu bila mereka yang saiz besar ni nak beli baju yang sesuai dengan badan mereka agak payah dan kalau ada pun pakaian tersebut mengikut saiz dan cutting barat. Memahami situasi begitu, maka terciptalah idea dari BOB ROCK LOVELILY untuk mewujudkan kedai pakaian saiz besar yang mengikut potongan orang Asia.

TERIMA KASIH ADIK, SUDI JADI MODEL. SEGAK NYA LA DIA..

Kemeja, Seluar Slack Kerja yang stretchable, Seluar Jeans, Baju Melayu, Kurta dan juga pakaian harian Saiz Besar lainnya serta pakaian wanita berfesyen tersusun cantik di dalam butik BOB ROCK LOVELILY. Setia menanti kunjungan anda semua.
- FABRIK KAIN KAPAS

Kebiasaanya mereka yang bersaiz besar kerap dan senang berpeluh lebih-lebih lagi dengan keadaan cuaca panas negara kita ini. Habis basah lencun..! dengan itu, pemilihan fabrik amat penting dan sentiasa menjadi keutamaan di BOB ROCK LOVELIY. Kerana itu lah mereka memilih dan mencari sendiri kain yang ingin digunakan.

Fabrik berasaskan Kain Kapas dipilih. Ini kerana kebolehan fabrik itu yang lebih memberi ruang pernafasan kepada kulit bila berpeluh dan ia akan menyerap cecair peluh dan mudah kering.

- BAJU MELAYU DAN KURTA DESIGN TERKINI SEMPENA HARI RAYA !!!!

Tup tap tup tap.... sebulan lebih kejap lagi kita nak raya. Tak lengkap raya dan hambar suasana tanpa encik abang berbayu Melayu nak-nak di pagi Aidilfitri. Di sini lah BOB ROCK LOVELILY memainkan peranan sebagai penjual Baju Melayu Saiz Besar untuk memancarkan lagi aura kemeriahan dan  kenikmatan hari raya semua insan bergembira.


 

BOB ROCK LOVELILY telah bersedia menyediakan pelbagai design terbaru, warna-warna menarik Baju Melayu dan Kurta Saiz Besar " Ready Made " untuk si pemakainya. Ukuran dada dari 60" hingga 70" iaitu saiz XL hingga 6XL. Banyak permintaan dari pelanggan yang bertanyakan Baju Melayu Saiz Besar ini sebab nak tempah Baju Melayu Saiz Besar kan mahal. Oleh itu, butik ini memenuhi permintaan pelanggannya dan baju klasik ini dijual dengan harga yang berpatutan. Bos memahami katanya...hehehehe...Kurta Printed dan Kurta Plain yang terbaru pun ada jugak tau, khas untuk bulan Ramadhan dan Syawal yang bakal tiba.








- SELUAR STRETCHABLE.

Satu lagi yang paling penting ialah seluar. Baju dah segak dan mantap mestilah seluar pun nak bagus dan selesa. Untuk seluar, boleh dikatakan hampir semuanya di butik ini adalah mudah meregang yang sangat sesuai untuk orang saiz besar. Amat selesa untuk mereka gayakan seluar stretchable dari BOB ROCK LOVELILY.




Cukup la karangan Ayie untuk ni, lebih baik jalan sendiri ke butik BOB ROCK LOVELILY dan sentuh dah tengok la sendiri pakaian-pakaian yang ada. Boleh fitting tengok mana yang cun di badan dan cantik di mata. Ayie dah pergi, korang bila lagi..? Tak sempat nak pergi butik atau tak boleh rentas negeri ? takpe, online pun boleh.. tengok alamat dan link kat bawah...

BOB ROCK LOVELILY,

Lot F - 15 Aras 1, PLAZA SHAH ALAM,

Seksyen 9, Shah Alam, Selangor.

Waze / Google : BOB ROCK LOVELILY

TEL : 03 - 55133588

WHATSUP Admin : 011 - 10091301

Waktu Operasi  :  10 pagi  hingga  10 malam


ONLINE :

Web  :  https://www.bobrocklovelily.com.my/

Shopee  : https://shopee.com.my/bobrockofficial

IG  (  bobrocklovelily )  : https://www.instagram.com/bobrocklovelily/

FB  ( Bob Rock Apparel )  : https://www.facebook.com/bobrocklovelily.my



Korang kena tengok video-video ni baru boleh dapat gambaran dengan lebih jelas tentang pakaian-pakaian di BOB ROCK LOVELILY ini... 

- Video Branding BRLL  : https://youtu.be/nENMnTgKAV8

- Video Seluar Stretchable  : https://youtu.be/s2jasGgXqqk

- Video Teaser Baju Melayu  : https://youtu.be/yFH9Xya_WzY

- Video Couple Edition  : https://youtu.be/lO9CiQJgD6Y

- Video Oxford Office  : https://youtu.be/ui-yThuwSi8


Ok lah, bro & sis, Selamat membeli-belah pakaian anda di BOB ROCK LOVELILY....



Sukacita, 

AYIE. 


Sunday, 14 February 2021

COOKIES VIBE : PILIHAN COOKIES DAN KUIH RAYA SEDAP !!!!

Assalammualaikum & Salam Manis....


Semenjak kehidupan kita didatangi tamu tak diundang si covid-19 ni, Ayie lebih banyak menguyah dan makan itu ini. Antara banyak-banyak makanan yang masuk ke mulut Ayie ni, ade satu yang nak Ayie kongsi dengan korang. Pernah dengar COOKIES VIBE ? Pernah makan COOKIES VIBE ?

Terus terang Ayie pun baru pertama kali dengar dan makan Cookies Vibe ni. Dah nama nya cookies, pastilah ia sejenis makanan atau snek yang ringkas dan sedap dimakan tak kira masa , tempat dan suasana. 

Tak kenal maka tak cinta. Bila dah kenal dengan Cookies Vibe ni baru lah setuju dengan kesedapan produk-produk mereka dan ada potensi untuk berkembang dengan lebih jauh lagi. Jom Ayie bagi tau keistimewaan COOKIES VIBE dan apa yang menarik yang mereka tawarkan.

πŸ‘PENGGUNAAN BAHAN-BAHAN BERMUTU TINGGI.

Patutlah cookies Cookies Vibe sedap dan gebu kerana ia menggunakan 100% pure butter jenama Anchor yang diimport dari New Zealand. Untuk cookies yang mengandungi coklat pulak, mereka menggunakan coklat jenama Beryls yang memang salah satu coklat kesukaan Ayie. Lebih-lebih lagi kalau ada yang letak kekacang..fuhhh.. my favorite!!!! Kacang-kacang premium di gunakan seperti Almond, Cashew, Hazelnut dan banyak lagi. Memang TAK KEDEKUT bahan la... dan COOKIES VIBE adalah HALAL dan ia adalah 100% produk MUSLIM maka makan la tanpa was-was.

Conflakes pula adalah salah satu bahan yang sering di tambah dalam pembuatan cookies dan sekiranya kamu-kamu yang di sana tu peminat Conflakes Cookies, berikut adalah beberapa jenis cookies yang kamu boleh try di Cookies Vibe antaranya :
- MALATOPS CRISPY
- OMBAK RINDU
- CASHEW BUTTERSCOTCH
- HAZELNUT LATTE
- CORNFLAKES BITES
- CASHEW TEACAKES
Semua ni ada Cornflakes di dalamnya.. tinggal pilih je nak yang mana..

Ini pulak adalah TOP 10 COOKIES Vibe Premium Cookies:
1- OMBAK RINDU
2- MALATOPS CRISPY 
3- CHOCOLATE HEAVEN
4- NUTTY BUSKET
5- ALMOND CHOCOBAR
6- ROYALE CADBURY
7- BLACK PISTACHIO
8- HAZELNUT LATTE
9- VELVET OHANA
10- CRISPY RAINBOW ( LIDAH KUCING )
Amboiiiiii gempak-gempak nama cookies di Cookies Vibe ni..

Bila tiba hari raya... semua insan bergembira.... makan-makan wajib ada. Begitu juga biskut raya! tak sah raya tanpa biskut raya! kita tak tau raya kita tahun 2021 ni adakah macam tahun 2020?? harap-harap tidak. Maka dengan itu, sempena memeriahkan lagi sambutan raya tahun 2021 ini, Cookies Vibe telah bersedia dengan RAYA 2021 COLLECTIONS !!!
Raya 2021 Collections menyediakan pelbagai pilihan Kuih Raya Sedap dengan lebih 35 jenis cookies dan snacks. WOW!!!!! Selamat Hari Raya!!..... 

Ada beberapa cookies atau biskut raya yang Ayie dah rase dari Cookies Vibe ini iaitu CHOCOLATE HEAVEN, HAZELNUT LATTE, CORNFLAKES BITES dan MINI POPIA UDANG. Dari segi rasa, semua sedap lebih-lebih lagi si CHOCOLATE HEAVEN dan MINI POPIA UDANG. Memang sesuai dengan selera Ayie. Sekejap je habis licin...Maklumla dalam rumah Ayie ramai yang suka cookies ni. Yang paling lambat habis ialah Hazelnut Latte, ( habis selepas 3 hari ) mungkin sebab rase kopi kot...hehehee

Nah, ini la rupa cookies yang Ayie dah cuba di COOKIES VIBE.......

CHOCOLATE HEAVEN

CORNFLAKES BITES

HAZELNUT LATTE

MINI POPIA UDANG



Macam mana nak order dan delivery ye.....?

1- Boleh order melalui website mereka iaitu www.cookiesvibe.com




2- Penghantaran melalui pos atau MrSpeedy ( Lembah Klang )

3- Boleh juga order melalui agent terdekat di kawasan anda maka senanglah nak pick up cookies nanti. Boleh juga buat preorder untuk raya sekarang dan boleh bayar secara ansuran lagi...
Cookies Vibe dah ada agent di seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei.

** Sekarang, pengambilan agent dibuka di Seluruh Malaysia. Jom ambil peluang ini untuk menambah pendapatan!! 
Register #VibersFamily di website.

4- Atau, boleh terus hadirkan diri di Showroom COOKIES VIBE di :

U1-19, Flexis, One South, Seri Kembangan, 43300 Selangor.

Hotline : 011 - 657 00101

Waktu operasi : 10am - 6pm ( Selasa - Sabtu )

Email :cookiesvibeinfo@gmail.com



Twitter / Tiktok  : @cookiesvibe

Oleh itu, apa tunggu lagi ! jom rasai kesedapan COOKIES VIBE !!!

Ayie nak try-try jadi agent COOKIES VIBE.. πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘†

Oh ye, jangan lupa tengok pakej-pakej cookies dan biskut raya Cookies Vibe di website mereka kerana ada pakej serendah RM 55 untuk 6 jenis cookies. Ngap.. ngap..ngap...
           
Penggemar kuih raya klasik seperti TART NENAS Premium Cookies Vibe dan Batang Buruk serta Premium Extra Moist Fruit Cake pun ada untuk menambah koleksi kuih raya anda....
           

SELAMAT MENIKMATI HARI ANDA DENGAN COOKIES VIBE !!!!


Sukacita,

Ayie.





  



COSMODERM VITAMIN E & TEA TREE OIL - BERWAJAH BARU DENGAN FORMULA YANG DIPERBAHARUI

Assalammualaikum & Salam Manis.... Kalau sebelum ini Ayie beritahu tentang Cosmoderm Perfect Balanced, kali ini Ayie nak beritahu kalian...